Dit ben ik.

Mijn dochter heeft jaren hulp gehad vanwege haar eetstoornis.
Ja, zij had baat bij die hulp.
Als mama voelde ik mij er echter altijd buiten staan. Ik werd niet betrokken bij de behandeling, zeker niet meer na haar 18e verjaardag.  Als er een systeemgesprek plaatsvond, dan ging het altijd over hoe ik haar thuis moest begeleiden met haar eetlijst en hoe ik haar beweging kon beperken. Zeker niet onbelangrijk, begrijp me niet verkeerd, maar er was voor mij nog zóveel meer nodig en dat was er gewoonweg niet.

Moniek Gordijn.

Hallo, fijn dat je mijn website bezoekt. Ik zal me even voorstellen; ik ben Moniek Gordijn, getrouwd met Mark en moeder van 2 prachtige dochters. Vanaf 1990 wonen wij met veel plezier in een fijn huis in Nootdorp. Ik hou van wielrennen, wandelen, lekker eten, gezelligheid van familie en vrienden en eropuit gaan met de camperbus. Ik start mijn dag met een meditatie- of ademhalingsoefening en nee, ik ben niet zweverig. Ik heb mogen ervaren dat mediteren positief bijdraagt aan “goed voor jezelf zorgen”.

In 2019 ben ik een opleiding voor kinder- en ouder-coaching gestart, tijdens een visualisatie en schrijfopdracht werd het me duidelijk welke doelgroep ik wilden gaan coachen; mama’s, zoals jij, met een dochter met een eetstoornis. Alles in mij zei; “dit klopt, dit heb IK te doen”! Die energie en overtuiging kwamen voort uit het gevoel nu eindelijk iets te kunnen gaan doen met mijn levenservaring.

Dit klopt, dit heb IK te doen.”

Als mama wilde ik namelijk tijdens die moeilijke periode gezien worden met al mijn machteloosheid en verdriet. Ik wilde mijn emoties kunnen tonen zonder dat iemand mij direct een oplossing aanbood.
Ik had zo’n behoeften goed geïnformeerd te worden wat er in het koppie van mijn meisje gebeurde……
Bij mijn familie en vrienden kon ik niet écht terecht, het was zó moeilijk uit te leggen wat de eetstoornis met mijn dochter en met mij als mama deed. Ik ervaarde ook vaak onbegrip, wat ervoor zorgden dat ik steeds minder ging delen.
Doordat er in de “buitenwereld” nog weinig bekend is over eetstoornissen én omdat mensen vanuit die onwetendheid kwetsende opmerkingen of vragen kunnen stellen, ontwikkelde ik ook schaamte. Schaamte over de ziekte van mijn eigen kind…..
Ik verloor mijzelf volledig in en om de zorgen over mijn dochter en ook de relatie tussen Mark en mij leed eronder. Ik heb mezelf eruit weten te krabbelen met hulp van een coach, veel wandelen, fietsen, mediteren maar vooral door geduldig en liefdevol te zijn naar mezelf.

Al deze ervaringen maken dat ik nu mama’s, zoals jij dus, begeleid van kinderen met deze enorm complexe ziekte.
Ik geef je alle ruimten om je verhaal te vertellen en alle emoties mogen er zijn. Ik deel mijn ervaring met je om je te laten voelen dat je niet alleen bent in deze machteloze tijd.
Ik luister naar je zonder oordeel of advies.
Ik leer je door middel van meditaties dichtbij jezelf te blijven en daar een stukje rust te vinden.
En ik leg je uit wat er in het koppie van je dochter gebeurt, geef je inzicht in deze ziekte.

Heeft jouw dochter een eetstoornis en voelt het alsof je er alleen voorstaat? Heb je het gevoel totaal machteloos te staan en niet begrepen te worden?
Ik luister graag naar je, van hart tot hart.

Warme groet,
Moniek